SMF 446 Chokladfabriken arbetar med att få fram rastypiska marsvin som är friska och trevliga. Jag vill bevara en teckningsvariant och målet är att få fram utställningsdjur. De flesta säljs ändå till kelhem. Jag vill att de ska få precis det fantastiska liv de förtjänar. Marsvin är flockdjur så minst en kompis behövs, stor och ren bur, god hälsosam mat och uppmärksam och kärleksfull skötsel vill de så klart ha.

Ungar kostar 800 kr och vuxna 300 kr. Matpåse, skötselråd, SMF registreringsbevis och livslång support ingår. Om man av någon anledning inte kan behålla marsvinen vill jag bli underrättad och hjälper till med omplacering.

Alla kullar är väldigt välplanerade och har tydliga mål. Jag föder inte upp många marsvin bara strax över 10 kullar om året så tyvärr har jag inte mängder av marsvin till salu. Det är inte gott om uppfödare just nu så trycket från köpare är långt större än jag kan hinna hantera. För att jag ska klara och orka hålla kontakten med köpare kommer jag inte att läsa eller svara på mejl när jag inte har marsvin att sälja. Jag har heller inget kösystem utan kommer att välja bland de som hör av sig de perioder då djur finns att tillgå.

Under fliken Kullar finns Kullplanering där kan man se när kullar förväntas komma. Först när ungarna fötts kan jag ta ställning till hur många och vilka som kommer att bli till salu. Det är då det är lönsamt att ta kontakt. Äldre djur kan bli till salu mer oregelbundet.