Vi föder upp nonself harlequin och magpie i färgerna black och chocolate. Vi fastnade för dem för att de är så snygga och att jag alltid varit väldigt svag för fläckiga djur. Som en bonus är de också friska och oerhört trevliga i temperamentet. De är också extra spännande för att man kan få så varierade kullar det är faktiskt möjligt att få alla färgvariantermna i samma kull! Att få till den rätta teckningen för utställning är däremot inte lätt det krävs både planering och tur det är en verklig utmaning. Kul tycker vi!

Det som gör teckningen på harlequin/magpie så speciell är en silvergen som endast bleker rödgruppsfärgen i teckningen. Black magpie är det extremaste exemplet där den svarta färgen är oblekt men den röda färgen är helt nedblekt till vitt. Det vita på en magpie är altså inte samma sorts vitt som i vanlig vitteckning det är därför en magpie tenderar att bli rutig i stället för att i första hand få vita tassar, bläs och ett vittband över skuldrorna.

Rasen nonself ska enligt Svenska Marsvinsföreningens standard ha en kompakt kropp med breda höga skuldror. Nacken ska vara högsta punkten. Huvudet ska vara kort och brett med välvd profil. Öronen ska vara stora släta och slokande. Ögonen ska vara stora runda och klara. Pälsen ska vara kort (ca. 2 cm) slät mjuk ock glansig.

Teckningsvarianten magpie är white + black, chocolate, lilac, beige eller grey. Harlequin är cream + black, chocolate, lilac, beige eller grey.

 Teckningen på både harlequin och magpie ska ha raka linjer utan brott. En mittlinje ska löpa längs ryggraden och fortsätta runt hela djuret. På var sida om marsvinet ska det finnas minst två räta vinklar till mittlinjen så det på sidorna bildas minst tre färgfält. Fälten ska vara enfärgade i två färger (svart och vitt på en black magpie) och en mix av dessa två. På var sida ska samtliga tre färgfält finnas. Fälten ska vara klart avgränsade och jämna i storlek. Bläs får förekomma men är inte önskvärt.