Pensionerade honor

GP Archen

Född: 2014-06-03
Ras & färg: nonself cinnamonagouti/white
E. Villa Cavias Yang

U. Nybackens Fiddeli Queen
Uppfödare: Marie Hörberg


Kommentar
: Ibland händer oplanerad kärlek. När jag såg Archen första gången var hon inte många timmar gammal och jag kände direkt att henne SKA jag bara ha! Så söt så söt. Hon är jätteljus cinnamonagouti den färg som på vissa håll ställs ut som chinchilla. Väldigt vackert tycker jag och det har varit en dröm länge. Archen ska inte användas i avel utan ställas i pet och vara gosemaskot i uppfödningen.

GP Chokladfabrikens Prinsessan Tuvstarr

Född: 2014-03-19
Ras & färg: Nonslef lilac magpie/fox
E. Smurf

U. Chokladfabrikens Homsan


Kommentar
: Ja där kom det äntligen en lilac med rutor! Synd bara att hon har dubbel teckning hon är nämligen både magpie och fox på samma gång. Vi kallar det skämtsamt för foxpie. Fast vad gör väl det? Tuvstarr är underbar helt enkelt. Vacker och mysig.Hon kan inte ställas i ras men i pet kommer hon att ställas och hon kommer att användas i aveln.

SCh Chokladfabrikens Louise Bourgeoisr

Född: 2016-01-18
Ras & färg: Nonself black magpie
E. GP Chokladfabrikens Aragorn

U. Bombus Cornelia


Kommentar
: Lousie var ensam i sin kull och det var ju tur att det var hon som kom själv där i Aragorns och Cornelias sista kull (de är nu pensionerade från avel) för den här lilla honan är fin. Snygg lay out på magpieteckningen. Bara öronen lägger sig bättre blir hon en riktig stjärna. Hon har redan tagit ett cert och jag hoppas på ett championat. Hon stannar så klart i uppfödningen.

Chokladfabrikens Minnie

Född: 2015-12-12
Ras & färg: Nonself lilac harlequin
E. Flockdjurs Ronalde Rugrat

U. Aniaras Heini


Kommentar
: Hur underbart läcker är inte denna lilla hona! Så fina färger att jag knappt tror det är sant! Teckningen kan ju vara bättre förstås men i övrigt är hon som en saga. Så välkommen att stanna i uppfödningen.

Chokladfabrikens Gemma

Född: 2015-12-12
Ras & färg: Nonself lilac harlequin
E. Flockdjurs Ronalde Rugrat
U. Aniaras Heini

 

Kommentar: Gemma är ankungen som blev en svan. Det är klart jag såg att hon hade fin typ, stora öron och trevlig teckning redan från början men hon var pynkig. Liten och liksom rufsig så liten att jag försökte stödmata henne det ville hon inte för pigg och stark var hon trots allt. Hon var så stökig i pälsen att jag trodde hon hade pälsriktningsfel och jag var bekymrad över hennes mörka lemonfärg. Tänkte sälja henne tills jag plötsligt fick syn på den “nya” Gemma hon hade blivit en skönhet! Nu är pälsen slät och hon växer på sig. Jag frångår mina principer och sparar både Gemma och Minnie från samma kull.

Chokladfabrikens Schosanna

Född: 2015-11-22
Ras & färg: Nonself chocolate magpie
E. Chokladfabrikens Django Freeman

U. GP Chokladfabrikens Prinsessan Tuvstarr


Kommentar
: Schosanna är intressant i uppfödningen eftersom hennes pappas och farmors linjer annars går förlorade. Så glad att en fin hona som Schosanna får den äran att föra det vidare. Storväxt och med fin kropp i unga år känns hon så rätt trots att jag inte satsar så mycket på choklad längre. Hon kommer att både sättas med rödögda och mörkögda hanar.

Chokladfabrikens Josabeth

Född: 2016-12-16
Ras & färg: nonself black magpie
E. Bluebells Texas Ranger
U. Chokladfabrikens Louise Bourgeois

Kommentar
: Här har vi en fin liten flicka med trevlig typ och fina öron. Faktiskt är hon också riktigt bra tecknad. Väldigt glad över henne och hon är väldigt välkommen till uppfödningen.

Chokladfabrikens Ziqqurat

Född: 2017-11-09 
Ras & färg: Nonself lilac magpie 
E. Flockdjurs Zip Code 
U. Chokladfabrikens Minnie

Kommentar: Ziqqurat med springet i benen och förmågan att ändå slappna av och mysa i famnen, Härlig hona som charmat mig ordentligt trots lite tveksam teckning och inte jättebra färg.

Chokladfabrikens Regina

Född: 2018-03-24 
Ras & färg: nonself chocolate harlequin 
E.Eclipse Bidoof 
U. Chokladfabrikens Pipilotti Rist

Kommentar: Åh vad jag älskar denna färgkombo! Satte ihop Pippi och Bidoof i hopp om att få just en chocolate harlequin. Så glad över Regina som trots att hon inte är perfekt tecknad ändå har stora kvaliteter. En självklar keeper.

Pensionerade hanar

Chokladfabrikens Jules Winnfield 

Född: 2015-09-04 
Ras & färg: nonself black magpie 
E. GP Eclipse Hippopotamus 
U. SCh Chokladfabrikens Zorba

Kommentar: Han kallas till vardags Julle. En pärla är han denne lille kille. Väldigt bra öron och det är något som behövs på mina avelsdjur. han har också trevlg typ fina ögon och bra resning i kroppen. Färgen duger och teckningen är helt okej.Kul att få spara en egenuppfödd utställningsbar hane.

Eclipse Bidoof 

Född: 2015-08-11 
Ras & färg: nonself black harlequin 
E. Villa Cavia Mario 
U. Villa Cavia Tulipa 
Uppfödare: Camilla Carsbo

Kommentar: Mysiga snälla Bidoof är en riktig tillgång till uppfödningen med hel Hollänsk stam. En fin kille som kan dejta alla mina honor… det är väldigt bra. Han var redan bokad då Eclipse uppfödning lades ned så när jag hämtade honom fick han sällskap hem av tre till.

Chokladfabrikens Albertus Pictor

Född: 2016-01-07
Ras & färg: nonself black magpie
E. Chokladfabrikens Aragorn 
U. Chokladfabrikens Älva

Kommentar: Pictor är en återvändare. Han får bo här igen sina sista år. Först när han kom tillbaka uppförde han sig inte så bra utan spöade två olika hanar då var jag inte så glad på honom. Men nu sköter han sig perfekt med sin senaste kompis. Han trivs och blomstrar charmig farbror.