Pensionerade honor

GP Archen

Född: 2014-06-03
Ras & färg: nonself cinnamonagouti/white
E. Villa Cavias Yang

U. Nybackens Fiddeli Queen
Uppfödare: Marie Hörberg


Kommentar
: Ibland händer oplanerad kärlek. När jag såg Archen första gången var hon inte många timmar gammal och jag kände direkt att henne SKA jag bara ha! Så söt så söt. Hon är jätteljus cinnamonagouti den färg som på vissa håll ställs ut som chinchilla. Väldigt vackert tycker jag och det har varit en dröm länge. Archen ska inte användas i avel utan ställas i pet och vara gosemaskot i uppfödningen.

SCh Chokladfabrikens Louise Bourgeoisr

Född: 2016-01-18
Ras & färg: Nonself black magpie
E. GP Chokladfabrikens Aragorn

U. Bombus Cornelia


Kommentar
: Lousie var ensam i sin kull och det var ju tur att det var hon som kom själv där i Aragorns och Cornelias sista kull (de är nu pensionerade från avel) för den här lilla honan är fin. Snygg lay out på magpieteckningen. Bara öronen lägger sig bättre blir hon en riktig stjärna. Hon har redan tagit ett cert och jag hoppas på ett championat. Hon stannar så klart i uppfödningen.

Chokladfabrikens Minnie

Född: 2015-12-12
Ras & färg: Nonself lilac harlequin
E. Flockdjurs Ronalde Rugrat

U. Aniaras Heini


Kommentar
: Hur underbart läcker är inte denna lilla hona! Så fina färger att jag knappt tror det är sant! Teckningen kan ju vara bättre förstås men i övrigt är hon som en saga. Så välkommen att stanna i uppfödningen.

Chokladfabrikens Gemma

Född: 2015-12-12
Ras & färg: Nonself lilac harlequin
E. Flockdjurs Ronalde Rugrat
U. Aniaras Heini

 

Kommentar: Gemma är ankungen som blev en svan. Det är klart jag såg att hon hade fin typ, stora öron och trevlig teckning redan från början men hon var pynkig. Liten och liksom rufsig så liten att jag försökte stödmata henne det ville hon inte för pigg och stark var hon trots allt. Hon var så stökig i pälsen att jag trodde hon hade pälsriktningsfel och jag var bekymrad över hennes mörka lemonfärg. Tänkte sälja henne tills jag plötsligt fick syn på den ”nya” Gemma hon hade blivit en skönhet! Nu är pälsen slät och hon växer på sig. Jag frångår mina principer och sparar både Gemma och Minnie från samma kull.

Chokladfabrikens Josabeth

Född: 2016-12-16
Ras & färg: nonself black magpie
E. Bluebells Texas Ranger
U. Chokladfabrikens Louise Bourgeois

Kommentar
: Här har vi en fin liten flicka med trevlig typ och fina öron. Faktiskt är hon också riktigt bra tecknad. Väldigt glad över henne och hon är väldigt välkommen till uppfödningen.

Chokladfabrikens Ziqqurat

Född: 2017-11-09 
Ras & färg: Nonself lilac magpie 
E. Flockdjurs Zip Code 
U. Chokladfabrikens Minnie

Kommentar: Ziqqurat med springet i benen och förmågan att ändå slappna av och mysa i famnen, Härlig hona som charmat mig ordentligt trots lite tveksam teckning och inte jättebra färg.

Chokladfabrikens Regina

Född: 2018-03-24 
Ras & färg: nonself chocolate harlequin 
E.Eclipse Bidoof 
U. Chokladfabrikens Pipilotti Rist

Kommentar: Åh vad jag älskar denna färgkombo! Satte ihop Pippi och Bidoof i hopp om att få just en chocolate harlequin. Så glad över Regina som trots att hon inte är perfekt tecknad ändå har stora kvaliteter. En självklar keeper.

SCH Chokladfabrikens Salla

Född: 2018-05-29 
Ras & färg: 
nonself chocolate magpie 
E.
SCh Chokladfabrikens Marcel Duchamp 
U.
Chokladfabrikens Josabeth

Kommentar:  Salla är en sån där fin en som liksom bara har DET självklar utstrålning och bär upp sig snyggt. Hon har fint split face och väldigt fina rena rutor som möjligen hamnat lite tokigt. Mycket glad över henne. Självklar keeper.

SCH Chokladfabrikens Tokha

Född: 2019-04-23
Ras & färg: nonself black magpie
E. Sch Chokladfabrikens Minago
U. Sch Chokladfabrikens Verona Grönjord

Kommentar: Tokha är min hittills mest framgångsrika magpie. En BISjr 1 och en BISjr 3 placering och hon blev bästa tecknade noself 2019! Tokstolt matte och uppfödare. Hon är fin speciellt färgen är fantastisk. Något lätta öron och lite rörig teckning möjligen. Trevlig tjej att att ha med att göra en kul typ med mycket mod och bestämda åsikter.

Pensionerade hanar

Chokladfabrikens Jules Winnfield 

Född: 2015-09-04 
Ras & färg: nonself black magpie 
E. GP Eclipse Hippopotamus 
U. SCh Chokladfabrikens Zorba

Kommentar: Han kallas till vardags Julle. En pärla är han denne lille kille. Väldigt bra öron och det är något som behövs på mina avelsdjur. han har också trevlg typ fina ögon och bra resning i kroppen. Färgen duger och teckningen är helt okej.Kul att få spara en egenuppfödd utställningsbar hane.

Flockdjurs Willow

Födda: 2016-12-01
Ras & färg: nonself lilac harlequin
E. Sch Flockdjurs Dante
U. Chokladfabrikens Daisy Domergue
Uppfödare: Catharina Hoppe

Kommentar
: Detta vackra och snälla marsvin har jag haft ögonen på länge. Han kom hit på hösten 2019 nästan fyra år gammal. Jag hoppas få några kullar efter honom.