Mina avelshanar

SCH Chokladfabrikens Piet Mondrian

Född: 2017-03-14
Ras & färg: Nonself black magpie
E. Eclipse Bidoof
U. Eclipse Chikorita
Kommentar: Mondrian är en riktigt fin kille. Bra färg, bra mittlinje. bra typ och fina öron. Teckningen är trevlig men sidorna tile ojämna. Väldigt glad och sprallig kille. Han har en helhollänsk pappa och en halvhollänsk mamma så han kommer med lite spännade nytt. Väldigt glad att han är här i Chokladfabriken.

SCH Chokladfabrikens Minago 

Född: 2017-12-15 
Ras & färg: Nonself black magpie 
E. Cyklon 
U. SCh Chokladfabrikens Frida Kahlo

Kommentar: Minago ser väldigt rutig ut då hans vita fält sitter väldigt väl. Tyvärr är det lite oredigare på de svarta och mixade fälten. Men teckningen räcker för mig då svärtan är fin och allt annat funkar. Fin kille från trevlig kull hoppas på bra avkommor.

Chokladfabrikens Zalavas

Födda: 2019-03-03
Ras & färg: nonself chocolate harlequin
E. Sch Chokladfabrikens Marcel Duchamp
U. Chokladfabrikens Regina

Kommentar
: Snälla milda gulliga Zalavas. Han har inte riktigt kunnat kämpa sig fram till en championtitel men jag ser fördelarna med honom och jag tycker han kan bidra till aveln.

Flockdjurs Daikon

Födda: 2019-01-18
Ras & färg: nonself black magpie
E. Chokladfabrikens Salvador Dali
U. Flockdjurs Kate Martinelli
Uppfödare: Catharina Hoppe

Kommentar
: Daikon är en söt hane med väldigt trevlig och spännande stam. Kanske sitter inte teckningen perfekt och kanske är pälsen något lång men med det vackra huvudet och öronen är han en fröjd för ögat.

Chokladfabrikens Fargo

Födda: 2020-01-06
Ras & färg: nonself black magpie
E. Flockdjurs Tage Tabasco
U. Chokladfabrikens Thebe

Kommentar
: Fargo har de mest spikraka rutorna och rena fälten jag sett han bara måste stanna bara därför. Färgen, öronen, det nästan helsvarta huvudet och den vita baktassen hindrar mig inte från att se ett fint marsvin i honom.

Chokladfabrikens Wassily Kandinsky

Född: 2017-01-07
Ras & färg: nonself black magpie
E. GP Chokladfabrikens Jules Winnfield
U. Chokladfabrikens Älva

Kommentar
: Hanebristen har varit ett faktum ett tag så när jag fick chansen att ta tillbaka en äldre hane med trevlig stam som jag själv fött upp tvekade jag inte. Kandinsky har fantastisk färg och det är ju ett av mina huvudmål att få till. Lite gambling är det att sätta en fyra år gammal hane i avel som inte tidigare dejtat men jag provar. Med första frun blev det inget men det verkar som han nu lyckats med fru nummer två. Vi får se vad mer han kan göra. Trevligt marsvin som är så välkommen tillbaka.

Chokladfabrikens Heinz

Född: 2020-12-23
Ras & färg: nonself black magpie
E. SCH Chokladfabrikens Minago
U. Chokladfabrikens Lipovka

Kommentar
: 152 gram vägde denna gigantiska pojke när han föddes. Ensam i kullen och riktigt fin! Glad att kunna spara något efter Lipovka då hon är den enda jag fick kvar efter hennes mamma importen Britta. Ett öronveck, något blaskig färg och nästan helsvart huvud men i övrigt en en fint typad och vältecknad hane. Du var precis vad jag önskade välkommen Heinz!

Cavines Owen

Född: 2019-12-27
Ras & färg: nonself cinnamon argente
E. Crestines Eagles
U. Duettens Lavendel
Uppfödare: Caroline Henriksson

Kommentar
: Länge har jag velat rädda en rödlistad marsvinsvariant. Många korthår har försvunnit de senaste åren vilket är jättetråkigt. Jag fastnade för nonself argente i silver och cinnamon en variant som jag alltid tyckt mycket om. De passar också bra att köra parallellt med magpie/harlequin eftersom de inte ställs i samma nonselfgrupp. Owen är min första jag snappade åt mig honom snabbt och innan jag ens var beredd hade jag startat denna nya stora uppfödarresa! Owen (som kallas Owe här) är en snygging och en pärla så mysig och go.

Bauns Emmery

Född: 2020-06-16
Ras & färg: nonself silver agouti
E. Bauns GN`R Lies
U. Bauns Estranged
Uppfödare: Marianne Baun

Kommentar
: Dåligt med argentes i närområdet och de som finns är solida och släkt med varandra. Så jag hämtade hem tre jättevackra silveragouti från Danmark. De har så bra färg och kort tickning att de kommer att vara den bästa grund jag kunde ha fått för mitt argente projekt. Emmery har vuxit i sin kropp och har blivit en snygging verkligen! Han kommer att vara mycket värdefull i detta.

Chokladfabrikens Aardvark

Född: 2020-12-24
Ras & färg: nonself silver agouti
E. Cavines Owen
U. Bauns Sorry

Kommentar
: Min första agouti/argentekull. Fina lilla Aardvark är en självklar keeper bäst färg i kullen och han bär ju på rödögt. Hoppas han blir pappa till egenuppfödda argentes framöver. Galet söt för övrigt.

Cavines Wookiee

Född: 2020-11-26
Ras & färg: lilac lemon argente
E. Cavines Orbital
U. Cavines Corellia
Uppfödare: Caroline Henriksson

Kommentar
: Nä jag skulle inte ha en gul… ska satsa på silver men man måste plocka upp de spillror som finns. Behöver verkligen fler rödögda så det var tur jag hittade den här sötnosen. Han är ett värdefullt tillskott minsann.