Vi säljer aldrig ett ensamt djur om inte en kompis redan finns i hemmet. Marsvin är mycket utpräglade flockdjur och mår inte bra av att leva ensamma. För köpare under 18 år vill vi ha klartecken från en vuxen. Vi säljer gärna till barnfmiljer men då vill vi att föräldrarna ska förstå att huvudansvaret för marsvinets skötsel ligger hos de vuxna. Vi förbehåller oss rätten att neka köpare som vi anser olämpliga.

Våra marsvinsungar kostar 500 kr och de vuxna 250 kr vid köp av två ges 100 kr i rabatt. Ungarna är flyttklara vid sex veckors ålder och ska då väga minst 300 g. Med på köpet får man startmat som marsvinet är van att äta, skötselråd och SMFregistreringsbevis.

SMF 446 Chokladfabriken har nästan alltid djur till salu mest ungar men ibland även vuxna. De flesta av de djur vi föder upp hamnar i rena kelhem och vi önskar det bästa av liv för dem alla. Vi vill att de ska få komma till livslånga kärleksfulla hem där de får leva med minst en marsvinskompis. Vi säljer våra djur personligen och vill själva informera våra köpare om skötseln. Naturligtvis ger vi livslång support till köparna som får höra av sig hur mycket som helst med rapporter och frågor om djuren, vi hjälper mer än gärna till. Om det är så olyckligt att djuren inte kan stanna i sitt nya hem är de alltid välkomna tillbaka hit för omplacering.