Pensionerade honor

Bombus Cornelia

Född: 2013-02-24
Ras & färg: Nonself, black magpie 
E. GP Duettens Uffington 

U. Chokladfabrikens Cookie
Uppfödare: Elionor Jåssis


Kommentar
: Underbart söta lilla Cornelia. En fin nätt magpiehona efter käre gamle Uffe. Mamman till Cornelia är Cookie såldes till avel som liten jag sparade hennes kullsyster Troja men miste henne så sorgligt. Cornelia är den sista spillran av den lilla linjen av mycket vackra marsvin på hennes mammas sida. Jag är så glad att Cornelia hittade hit och att jag fick köpa henne. Hoppas kunna bevara det vackra arvet genom henne. Hennes mormor Safari är en riktig skönhet och dessutom mysig på alla sätt.

Chokladfabrikens Leia

Född: 2013-03-28
Ras & färg: Nonself, Chocolate magpie
E. GP Chokladfabrikens Skype

U. SCH Chokladfabrikens Doris


Kommentar
: Leia är en gullunge! Läckert tecknad och med lite god vilja utställningsbar. Kul med en chocolate magpie nu när det nästan bara finns svartingar just nu Leia kommer att lysa upp här. Väldigt mysig är hon också så det ska bli underbart att få ha henne här.

GP Archen

Född: 2014-06-03
Ras & färg: nonself cinnamonagouti/white
E. Villa Cavias Yang

U. Nybackens Fiddeli Queen
Uppfödare: Marie Hörberg


Kommentar
: Ibland händer oplanerad kärlek. När jag såg Archen första gången var hon inte många timmar gammal och jag kände direkt att henne SKA jag bara ha! Så söt så söt. Hon är jätteljus cinnamonagouti den färg som på vissa håll ställs ut som chinchilla. Väldigt vackert tycker jag och det har varit en dröm länge. Archen ska inte användas i avel utan ställas i pet och vara gosemaskot i uppfödningen.

SCH Chokladfabrikens Doris

Född: 2012-05-12
Ras & färg: Nonself, black harlequin
E. Sir Holmes

U. GP Chokladfabrikens Zabini


Kommentar
: Fina gulliga runda Doris. Hade så gärna tagit en kull till efter Doris hon är så fin men se det gick inte det. Efter sin andra kull la hon på sig rejält med rent fett innan jag hann reagera. Att para en tjockis är inte att rekomendera så det blev inga mer kullar. Jag har sparat fina Leia efter henne, tur. Nu får hon gå här och vara tjock och go myskelis istället.

Botti

Född: 2011-07-31
Ras & färg: Nonself, orange agouti
E. Isoldes Equinoxe

U. Flockdjurs Fryla
Uppfödare: Elionor Jåssis


Kommentar
: Hugo älskar agoutimarsvin det är hans absoluta favoritfärg. Han har muttrat en hel del över agoutibristen här hemma efter att hans favoriter Ginny och Dolly lämnade oss. Det är klart killen måste få ha minst ett marsvin i sin favoritfärg! Så när jag hittade Botti som både är hona (praktiskt) och orangeagouti som är så snyggt slog jag till och köpte henne till min son i julklapp. Vi ska inte avla på Botti hon blir kelis. Kul att hon är släkt med våra marsvin hennes morfar heter GP Duettens Uffington och hennes mormorsfar heter GP Chokladfabrikens Imperio.

GP Chokladfabrikens Prinsessan Tuvstarr

Född: 2014-03-19
Ras & färg: Nonslef lilac magpie/fox
E. Smurf

U. Chokladfabrikens Homsan


Kommentar
: Ja där kom det äntligen en lilac med rutor! Synd bara att hon har dubbel teckning hon är nämligen både magpie och fox på samma gång. Vi kallar det skämtsamt för foxpie. Fast vad gör väl det? Tuvstarr är underbar helt enkelt. Vacker och mysig.Hon kan inte ställas i ras men i pet kommer hon att ställas och hon kommer att användas i aveln.

SCh Chokladfabrikens Louise Bourgeoisr

Född: 2016-01-18
Ras & färg: Nonself black magpie
E. GP Chokladfabrikens Aragorn

U. Bombus Cornelia


Kommentar
: Lousie var ensam i sin kull och det var ju tur att det var hon som kom själv där i Aragorns och Cornelias sista kull (de är nu pensionerade från avel) för den här lilla honan är fin. Snygg lay out på magpieteckningen. Bara öronen lägger sig bättre blir hon en riktig stjärna. Hon har redan tagit ett cert och jag hoppas på ett championat. Hon stannar så klart i uppfödningen.

Chokladfabrikens Minnie

Född: 2015-12-12
Ras & färg: Nonself lilac harlequin
E. Flockdjurs Ronalde Rugrat

U. Aniaras Heini


Kommentar
: Hur underbart läcker är inte denna lilla hona! Så fina färger att jag knappt tror det är sant! Teckningen kan ju vara bättre förstås men i övrigt är hon som en saga. Så välkommen att stanna i uppfödningen.

Chokladfabrikens Gemma

Född: 2015-12-12
Ras & färg: Nonself lilac harlequin
E. Flockdjurs Ronalde Rugrat

U. Aniaras Heini


Kommentar
: Gemma är ankungen som blev en svan. Det är klart jag såg att hon hade fin typ, stora öron och trevlig teckning redan från början men hon var pynkig. Liten och liksom rufsig så liten att jag försökte stödmata henne det ville hon inte för pigg och stark var hon trots allt. Hon var så stökig i pälsen att jag trodde hon hade pälsriktningsfel och jag var bekymrad över hennes mörka lemonfärg. Tänkte sälja henne tills jag plötsligt fick syn på den ”nya” Gemma hon hade blivit en skönhet! Nu är pälsen slät och hon växer på sig. Jag frångår mina principer och sparar både Gemma och Minnie från samma kull.

Chokladfabrikens Schosanna

Född: 2015-11-22
Ras & färg: Nonself chocolate magpie
E. Chokladfabrikens Django Freeman

U. GP Chokladfabrikens Prinsessan Tuvstarr


Kommentar
: Schosanna är intressant i uppfödningen eftersom hennes pappas och farmors linjer annars går förlorade. Så glad att en fin hona som Schosanna får den äran att föra det vidare. Storväxt och med fin kropp i unga år känns hon så rätt trots att jag inte satsar så mycket på choklad längre. Hon kommer att både sättas med rödögda och mörkögda hanar.

Pensionerade hanar

SCh Eclipse Darkmaster Gandling

Född: 2015-05-14
Ras & färg: Nonself black magpie
E. Chokladfabrikens Zed

U. Eclipse Fluva
Uppfödare: Camilla Carsbo


Kommentar
: Det är inte klokt så rutig denna kille är han ser ut som ett schackbräde. Ska man vara riktigt petig är det väl en liten aning brist på mixade fält och huvudet är inte så tecknat alls men trots det är han imponerande vältecknad. En dröm.

Chokladfabrikens Jack Jack

Född: 2013-01-16
Ras & färg: Nonself chocolate magpie
E. GP Duettens Uffington

UChokladfabrikens Safari


Kommentar
: Jack Jack har kommit hit som omplacering. Han är en gammal farbror och det är inte så mycket kvar av honom. Trots att han är jättesmal är han pigg och matglad. Han har haft det bra i sitt förra hem och nu får han leva sin sista tid här i sitt barndomshem.

Chokladfabrikens Älvis

Född: 2015-01-07
Ras & färg: Nonself black magpie
E. Sir Holmes

U. Bombus Cornelia


Kommentar
Älvis kom hit som omplacering med kompsen Jack Jack som är en skruttig gubbe. De trivs ihop så de får sitta här så länge det behövs. Älvis är pigg och fin men har katarakt på ena ögat efter en skada han är troligen blind på det.